Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

De beste Sneltoetsen voor Gmail [2024] 💥

De beste lijst met sneltoetsen voor Gmail


Gmail biedt een reeks sneltoetsen die uw e-mailproductiviteit aanzienlijk kunnen verbeteren. Door deze snelkoppelingen onder de knie te krijgen, kunt u razendsnel door uw inbox navigeren, berichten opstellen en verzenden, labels en filters beheren en diverse andere acties uitvoeren. In deze uitgebreide handleiding verkennen we de handigste sneltoetsen voor Gmail en geven we stapsgewijze instructies over hoe u deze effectief kunt gebruiken.


Advertentie

Divi Ad 680px


Navigeren door uw postvak IN

1. Ga naar Inbox: druk op 'g' gevolgd door 'i' om vanuit elk scherm direct terug te keren naar je inbox.

2. Tussen tabbladen schakelen: gebruik 'g' gevolgd door 't' om te navigeren tussen uw primaire, sociale, promotie- en andere tabbladen.

3. Selecteer e-mails: druk op 'x' om e-mails te selecteren/deselecteren, en op 'Shift' + 'x' om een reeks e-mails te selecteren/deselecteren.

4. Verplaatsen naar volgende/vorige e-mail: gebruik 'j' om naar de volgende e-mail te gaan en 'k' om naar de vorige e-mail te gaan.

5. E-mail uitvouwen/samenvouwen: druk op 'o' om een e-mail in uw inbox te openen of te sluiten.

6. Door e-mails bladeren: gebruik de 'n'-toets om naar het volgende gesprek te scrollen en de 'p'-toets om naar het vorige gesprek te scrollen.

7. Zoekvak openen: druk op '/' om snel de focus op het zoekvak te leggen, zodat u meteen kunt beginnen met het typen van uw zoekopdracht.

8. Inbox vernieuwen: gebruik 'Shift' + 'r' om je inbox te vernieuwen en te controleren op nieuwe e-mails.

9. Toegang tot het linkermenu: druk op 'g' gevolgd door 'm' om naar het gedeelte 'Meer' in het linkermenu te gaan, waar u toegang krijgt tot aanvullende labels en categorieën.

Gmail-sneltoetsen


E-mails opstellen en verzenden

1. Een nieuwe e-mail maken: druk op 'c' om een nieuwe e-mail op te stellen in Gmail.

2. E-mail verzenden: gebruik 'Ctrl' + 'Enter' om de e-mail te verzenden die u aan het opstellen bent.

3. Een bestand bijvoegen: druk op 'Ctrl' + 'Shift' + 'a' om een bestand aan uw e-mail toe te voegen.

4. CC/BCC toevoegen: gebruik 'Ctrl' + 'Shift' + 'c' om CC-ontvangers toe te voegen en 'Ctrl' + 'Shift' + 'b' om BCC-ontvangers toe te voegen.

5. Concept opslaan: druk op 'Ctrl' + 's' om de e-mail als concept op te slaan.

6. Link invoegen: druk op 'Ctrl' + 'k' om een hyperlink in uw e-mail in te voegen.

7. Tekst opmaken: Gebruik 'Ctrl' + 'b' voor vet, 'Ctrl' + 'i' voor cursief en 'Ctrl' + 'u' voor onderstrepen om uw tekst snel op te maken.

8. Inspringing vergroten/verkleinen: druk op 'Ctrl' + ']' om de inspringing te vergroten en op 'Ctrl' + '[' om de inspringing in uw e-mailcompositie te verkleinen.

E-mails beheren

1. E-mail archiveren: gebruik de 'e'-toets om de geselecteerde e-mail te archiveren.

2. E-mail verwijderen: druk op de '#'-toets om de geselecteerde e-mail naar de map Prullenbak te sturen.

3. Markeren als gelezen/ongelezen: druk op 'Shift' + 'i' om de geselecteerde e-mail als gelezen te markeren of op 'Shift' + 'u' om deze als ongelezen te markeren.

4. Een ster toevoegen aan e-mail of een ster verwijderen: gebruik de 's'-toets om de geselecteerde e-mail een ster te geven of de ster te verwijderen.

5. E-mail naar een label verplaatsen: druk op 'v' om het menu Verplaatsen naar te openen en selecteer een label om de e-mail te verplaatsen.

6. Spam melden: druk op '!' om de geselecteerde e-mail als spam te markeren.

7. Gesprek dempen: gebruik 'm' om het geselecteerde gesprek te dempen, waardoor toekomstige berichten in het gesprek worden gearchiveerd, tenzij ze rechtstreeks naar u worden verzonden.

8. E-mail snoozen: druk op 'b' om de geselecteerde e-mail op snooze te zetten, zodat u een tijdstip kunt instellen waarop deze opnieuw in uw inbox verschijnt.

Toetscombinaties aanpassen

1. Toegang tot instellingen voor sneltoetsen: druk op '?' om het helpvenster van Gmail-sneltoetsen te openen en toegang te krijgen tot de instellingen.

2. Bestaande sneltoetsen aanpassen: in de instellingen voor sneltoetsen kunt u specifieke sneltoetsen naar wens aanpassen of uitschakelen.

3. Maak aangepaste snelkoppelingen: als de standaardsnelkoppelingen niet aan uw behoeften voldoen, kunt u aangepaste snelkoppelingen maken voor specifieke acties.

4. Toetscombinaties in-/uitschakelen: in de instellingen voor sneltoetsen kunt u de algemene inschakeling van sneltoetsen in- of uitschakelen, zodat u deze indien nodig kunt in- of uitschakelen.

5. Snelkoppelingen opnieuw instellen op de standaardinstellingen: als u wijzigingen heeft aangebracht en wilt terugkeren naar de standaardsnelkoppelingen, kunt u deze terugzetten naar de standaardinstellingen in de instellingen voor sneltoetsen.

Conclusie

Gmail-sneltoetsen zijn een krachtig hulpmiddel om uw e-mailproductiviteit te verhogen. Door deze snelkoppelingen in uw workflow op te nemen, kunt u tijd besparen en gemakkelijk door uw inbox navigeren. Neem de tijd om te oefenen en vertrouwd te raken met deze sneltoetsen, en al snel beheert u uw e-mails als een professional. Ontdek hoe u uw zoekopdracht kunt optimaliseren in Gmail.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven