Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Uw voorbereiding op een website laten maken 💥

Voorbereiding website laten maken

U wilt een website laten maken, en u vraagt zich af wat we allemaal van uw kant nodig hebben om met uw nieuwe website te beginnen. Om te beginnen moet ik u zeggen dat slechts een minimale voorbereiding nodig is om te kunnen beginnen met de site, maar een goede voorbereiding ons werk een stuk makkelijker zou maken. De voorbereiding voor een website of een webshop is precies dezelfde, onderaan dit artikel vindt u nog wat extra info voor het shopgedeelte maar deze zaken zijn niet meteen dringend in het begin.


Advertentie


We werken online aan uw website, dus u kunt het proces op de voet volgen en zodoende dat aanleveren wat naar uw mening nog nodig is of waar wij naar vragen op bepaalde momenten. Ook al is het zeker mogelijk om door ons gehaast een website te laten maken, en een compleet pakket aan te leveren, onze gebruikelijke werkwijze is zo dat we u uitgebreid de tijd geven om stap voor stap alles aan te leveren.

Absoluut noodzakelijk

Het allereerste wat we nodig hebben is een beslissing wat betreft de lay-out van de website, er moet een Wordpress Theme uitgezocht worden.

Dit kunt u doen door:

  1. naar ons portfolio te kijken en iets uitzoeken wat u goed bevalt
  2. een ander voorbeeld in het internet te presenteren waar uw site op moet gaan lijken
  3. een professioneel Theme naar uw keuze te selecteren op Themeforest.net

Wat prettig is, is als we meteen een hosting voor u kunnen maken en direct op het domein kunnen werken waarop de website uiteindelijk komt te staan, maar als dit er niet is werken we op een tijdelijk domein en verhuizen de website naar zijn uiteindelijke plek zodra hij klaar is. Zowel hosting als domein zijn dus geen belemmeringen om met het maken van de website te kunnen beginnen.

Logo

We beginnen altijd met het opbouwen van de homepage, min of meer van boven naar beneden. We hebben dus een logo nodig. Een logo laten maken zit in de prijs van de website dus als u (nog) geen logo heeft, dan hebben we duidelijke aanwijzingen van u nodig hoe we uw logo design ontwerpen.

Menu

Aan de hand van de gekozen lay-out moet u ons aangeven welke woorden er op de knoppen in het menu bovenaan de website, de eerste knop heet altijd "Home", de laatste "Contact" maar wat ertussen komt horen we graag van u evenals de submenu's, dus de knoppen die verschijnen als men over een menuitem scrollt met zijn cursor.

Pagina's

Aan de hand van het menu vertelt u ons de titels van de pagina's waar deze knoppen heenlinken en als het mogelijk is levert u ook meteen teksten en foto's voor deze pagina's aan maar hier is absoluut geen haast bij, dus dat kan ook later.

Contactgegevens

Geeft u ons uitgebreid de data van uw bedrijf, vestigingsplaats, adres, postcode, telefoonnummers, faxnummers, postbus et cetera. Als u accounts bij Facebook, Twitter en andere social media sites gekoppeld wilt hebben aan uw website geef ons dan ook de URL's van deze pagina's.

Sliders

Practisch alle website hebben sliders in de header. Sliders bestaan gebruikelijk uit een achtergrondfoto, eventuele extra kleinere afbeeldingen die erover heen schuiven, en teksten die hier weer overheen komen. Standaard heeft u recht op 4 sliders, dus u kunt het materiaal hiervoor vast aan leveren, de foto's en teksten dus. Zorg altijd voor een hoge resolutiefoto voor de achtergrondfoto.

Formulieren

Geef ons een e-mailadres waar u mail ontvangt als er een formulier aan u verzonden wordt via uw website. Wij maken ingewikkelde formulieren (meerdere) als u dit wilt, u kunt ons de precieze structuur hiervoor aan leveren per formulier, duidelijk makend welke velden, teksten en opties er in zo'n formulier komen.

SEO

Zodat u gevonden gaat worden op de juiste keywords is het goed als u ons vertelt wat de belangrijkste steekwoorden voor uw website zijn.

Ik wil het hier niet al te ingewikkeld voor u maken, dus laat het voorlopig hierbij, de rest gaat beter in overleg met u, fotoalbums, voor- en na foto's, en alle andere wensen die u heeft hebben geen haast. Uw website laten maken kan zeer goed van start gaan met de punten die ik u hierboven aangegeven heb.

Webshop

Zoals eerder aangegeven niet meteen noodzakelijk maar een webshop bestaat uiteraard uit producten. Voor de producten kunt u per stuk een of meerdere foto's aanleveren, de prijs, een productbeschrijving, eventuele kleuren en maten of andere attributen. Zorg voor goede resolutie foto's, een witte achtergrond is meestal het beste, anders in elk geval alle foto's met een zelfde type achtergrond om de uniformiteit en daarme uw lay-out zo netjes mogelijk te houden.

Een shop heeft betaalmethodes nodig, normaal gesproken is dit iDeal en eventueel Paypal, wij raden u hiervoor aan om een account te openen bij Sisow of Mollie, beide erg goed en makkelijk maar Sisow is een stuk goedkoper voor u per afgerekende bestelling. Vermijd direct iDeal via uw bank, dit is een hels proces om alles goed geregeld te krijgen en banken bieden practisch nooit fatsoenlijke plug-ins aan, dus wij zouden u extra moeten berekenen voor het vele extra werk wat ook wij hierdoor zouden hebben. Aangezien Sisow of Mollie uw partner is in geldzaken raden we u zeker aan om ze even te bellen en alles met ze te bespreken zodat u meteen een goede band opbouwt.