Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Grafische designtrends voor 2021 💥

Grafisch Design Trends 2021


De grafische ontwerptrends voor 2021 zijn divers en rijk. Ze passen zich sneller dan ooit aan aan technologie en sociale veranderingen. De opkomst van webdesigninnovatie heeft een rimpeleffect op alle ontwerpgebieden. Beide trends zijn gericht op diepte en realiteit, maar ook op plezier en eenvoud. Er is ook een interessante opkomst van cool en chaotisch illusieontwerp. Laat je inspireren in 2021.


1. Handgetekende illustraties

Graphic Design Trends Handgetekende illustraties


Graphic Design Trends Handgetekende illustraties

Het is een lange traditie om met de hand getekende illustraties te gebruiken om een gevoel van vertrouwdheid, zachtheid en authenticiteit over te brengen. Het afgelopen jaar zijn meer merken in deze richting gegaan. Een aangepaste illustratie kan veel communiceren over de gevoelens en het verhaal van een merk. Aangepaste illustratie kan een gevoel van plaats en stemming overbrengen dat niet mogelijk is met andere soorten grafisch ontwerp.


Advertentie

Divi Ad 680px


Veel gebruikers gebruiken ons platform om dergelijke inhoud te creëren. Ons platform stelt u in staat uw lijnen nauwkeurig te controleren. Potloden en tablets van derden, zoals de Wacom Intuos Pro, worden ook ondersteund door ons platform. Deze designtrend sluit aan bij een van de andere genoemde trends: verbinden door middel van design. Met de hand getekende illustraties geven uw ontwerpen een persoonlijk tintje. U kunt deze trend in uw werk opnemen door eenvoudige illustraties te maken die u vervolgens aan een bestaande lay-out toevoegt. U kunt elke afbeelding een persoonlijk tintje geven door aangepaste illustraties te maken.


2. Design Monochrome/duochrome

Graphic Design Trends Design Monochrome/duochrome


Graphic Design Trends Design Monochrome/duochrome

We hebben de populariteit van zwart-witontwerp besproken. Ook wel Achromatisch ontwerp genoemd. Laten we het nu hebben over monochromatisch ontwerp, dat een- of tweekleurig is. Deze eenvoudige paletten zijn dit jaar een enorme hit en bieden kijkers een welkome onderbreking van de drukke designtrends (we kijken specifiek naar pop-art).

Deze trend zorgt ervoor dat klanten zich kunnen concentreren op de belangrijke aspecten, zoals uw product of boodschap, en niet worden afgeleid door flitsende ontwerpen. Monochromatische en duochromatische kleuren kunnen harmonie creëren. Duochromatische ontwerpen bevatten twee kleuren, waardoor je meer opties hebt voor het ontwerpen van je stuk. Ze kunnen dezelfde emoties en interacties in het ontwerp produceren als een stressvrije. U kunt kleurovergangen, kleurgradaties en andere ontwerpelementen gebruiken om monochrome en duochrome ontwerpen te laten opvallen.

Deze kleurenschema's combineren lichte en donkere kleuren om vormen te maken en patronen aan kijkers te communiceren. Het gebruik van schaduw maakt deze ontwerpen effectiever. Deze trend is een verfrissende afwijking van de meer kleurrijke trends waar we het over hebben gehad en zou kunnen opvallen ondanks dat ze niet erg helder is.


3. Pop-art en comics

Grafisch Design Trends Pop-art en comics


Grafisch Design Trends Pop-art en comics

Recente wijzigingen in het ontwerp van stripboeken omvatten een zwaarder lettertype en actielijnen, evenals een mix van gedurfde en gruizige kleuren. Net als pop-art onderscheidde deze stijl zich door zijn kleur en ontwerp. Het werd met gemengde reacties ontvangen. Er zijn veel stijlen en variaties van stripkunst. Velen zijn in de loop van de tijd geëvolueerd. Ze hebben echter allemaal een gemeenschappelijk thema: felle kleuren en surrealistische tekenstijl.

Het is niet verwonderlijk, aangezien Marvel de meest succesvolle filmfranchise ter wereld is, en films zoals Suicide Squad of Watchman enorm succesvol zijn geweest.


4. Glassmorphism

Grafisch Design Trends Glassmorphism


Grafisch Design Trends Glassmorphism


Iedereen die ooit artikelen over designtrends van het jaar heeft gelezen, zal bekend zijn met dit soort design. Velen gaan in de richting van "Glassmorphism" in hun UI-ontwerp. Glasmorfisme is een populaire ontwerpstijl in UI-ontwerp. Achtergrondkaders en knoppen lijken wazig en lijken op glas. Sommige elementen, zoals vorm, licht en kleur, zijn echter nog steeds duidelijk zichtbaar.

Bij juist gebruik kunnen deze elementen er zeer strak en modern uitzien. Hierdoor kunnen de gebruikersinterface en achtergrond samenvloeien, waardoor de gebruiker een gevoel van diepte en onderdompeling krijgt. Deze ontwerpstijl werd voor het eerst gepopulariseerd door het iOS7-ontwerpsysteem. De laatste jaren is het echter herontdekt. Glasmorfisme kan met groot effect worden gebruikt in het ontwerp. Glasmorfisme kan UI-ontwerpen ingewikkelder maken als het te vaak wordt gebruikt. Het kan de lijnen vervagen en alles transparant laten lijken, uit de context.

Deze ontwerptechniek moet niet te vaak worden gebruikt. Deze ontwerpstijl zorgt voor meer gedempte kleuren en gedempte tinten in uw ontwerp. Onverzadigde kleuren zijn niet altijd slecht. U moet zich er echter van bewust zijn hoe gedempte kleurenpaletten uw visuele ervaring kunnen beïnvloeden. Deze trend zal de komende jaren enorm populair worden.


5. Design black/white

Graphic Design Trends Design zwart/wit


Graphic Design Trends Design zwart/wit

Bedrijven gebruiken net als vorig jaar nog steeds een donkerder kleurenpalet. Apps kunnen kiezen uit een donkere modus kleurenschema. Veel apps gebruiken nu standaard een donkerder kleurenschema. Apps kunnen zelfs worden vereenvoudigd tot een zwart-witschema. Dit is een goed voorbeeld van hoe technologie en de huidige cultuur design kunnen beïnvloeden en wat populair is kunnen veranderen.

Er zijn altijd redenen om voor een donkerder kleurenschema te kiezen. De belangrijkste reden om voor een donkerdere kleurstelling te kiezen, is omdat ze makkelijker zijn voor de ogen. Onze telefoons zijn dit jaar meer gebruikt en het is belangrijk om de belasting van de ogen door te veel blauw licht te verminderen. Donkere achtergronden laten tekst meer opvallen en belasten de ogen niet. Zoals we vorig jaar al zeiden, zullen meer apps en websites de donkere modus als standaardinstelling gebruiken.

Om dezelfde reden maakt nostalgie zwart-witte ontwerpen populairder dan retro. Veel mensen associëren nostalgie met zwart-wit tekenfilms en films. Dit is een geweldige manier om nostalgie op te roepen. Zorg ervoor dat uw branding niet gekleurd is en dat u geen klanten heeft die zwart of wit zijn voordat u de overstap maakt.


6. Retro-futurism

Grafisch Design Trends Retro-futurism


Grafisch Design Trends Retro-futurism


Dit jaar zal het retro-futurisme toenemen. Er zijn door de jaren heen veel stijlen geweest die "vintage" of "retro" zijn. De nieuwste trend is om vintage visuele elementen te moderniseren om een eigentijdse ontwerpstijl te creëren. Retro design is erg populair in typografiedesign. Ontwerpers gebruiken vetgedrukte lettertypen die doen denken aan retroposters, maar vereenvoudigen de lettertypen om ze gemakkelijker te maken.

Deze gedurfde typografie, gedurfde kleurenschema en retro vibe maken de jaren 60 geweldig. Zoals we al hebben vermeld, kan dit een krachtige manier zijn om uw publiek te bereiken. Een opvallende trend die we hebben opgemerkt, is dat ontwerpers onderwerpen uit de popcultuur opnieuw interpreteren met een vintage design-esthetiek. Dit is een cross-over tussen hedendaagse muzikanten. Je kunt deze trend in je ontwerpen verwerken door een throwback-meubel als inspiratiebron te gebruiken. Je kunt deze ontwerpstijl in funky vormen gebruiken.


7. Natural inspiratie

Graphic Design Trends Natural inspiratie


Graphic Design Trends Natural inspiratie

Grafisch ontwerp is geïnspireerd op de natuurlijke wereld. Logo-ontwerpelementen worden door meer merken gebruikt om natuurelementen zoals rivieren en planten op te roepen of na te bootsen. Een nieuwe trend in design is om textuur in meerdere elementen op te nemen, zoals filmkorrel en andere tactiele voorbeelden. Een huidige trend is om textuur in verschillende elementen op te nemen, waaronder filmkorrel of andere tactiele voorbeelden.

We zien ook meer gedempte kleuren en schema's die zachte pastelkleuren of aardetinten gebruiken. Dit kan zijn vanwege de populariteit van vintage moderne designesthetiek. Het is gemakkelijk in te zien waarom designtrends de natuurlijke wereld bevoordelen. We zitten al zo lang binnen opgesloten dat we de behoefte voelen om vaker buiten te zijn. Deze behoefte kan worden aangepakt met op de natuur geïnspireerd ontwerp. Wanneer je elementen uit de natuur gebruikt, zelfs als ze niet thuis worden bewaard, zal je publiek zich meer verbonden en geliefd voelen. Dit ontwerp is ook beschikbaar in startsjablonen voor Wordpress-thema's zoals Divi.


8. Psychedelic design

Graphic Design Trends Psychedelic design


Graphic Design Trends Psychedelic design

De jaren 70 zijn weer favoriet! Ontwerpers channelen dit jaar hun innerlijke bloemenkind door psychedelische ontwerpen en prints te creëren. Psychedelica was een muziek- en kunsttrend die de hippiebeweging van de jaren zestig en zeventig aanwakkerde. Latijn voor "Om de geest te openen", deze uitdrukking is vertaald uit het Latijn. Dit was een beweging die psychoedelische drugs gebruikte om de geest te openen en hallucinaties op te wekken.

Psychedelische drugs en muziekfestivals zijn niet alles wat psychedelica is. Het creëerde een nieuw cultureel moment, een manier van spreken en een nieuwe kledingstijl. Psychedelia was een mengeling van abstracte vormen en chaotische beelden. Dit is een andere trend die de nostalgische designtrend volgt. Het gebruik van levendige kleurpatronen en de optische kleurtrillingen in pop-art geïnspireerd psychedelisch design. Er wordt aangenomen dat het ontwerpideeën en ontwerpen uit stripboeken heeft geleend.

Het psychedelische ontwerp is gemakkelijk te herkennen, met felle kleuren en ongebruikelijke vormen die bijna een optisch illusie-effect creëren. De heropleving van dit chaotische thema met abstracte vormen en vervormd ontwerp is vergelijkbaar met de oorspronkelijke beweging. Het is geboren uit een onstabiel moment in de tijd.


9. Tactile Design

Graphic Design Trends Tactile Design


Graphic Design Trends Tactile Design

Grafisch ontwerp gaat niet alleen over vintage ontwerpen die worden gemoderniseerd. Natuurlijke designelementen zijn ook een populaire trend. In het afgelopen jaar is tactiele vormgeving in populariteit gestegen. Deze ontwerpfilosofie is gebaseerd op UI en grafisch ontwerp dat je bijna kunt voelen. De digitale wereld verandert. Het verandert van het 'Materiaal'-ontwerp van Google, dat papier nabootst, naar de strakheid van glasmorfisme en ontwerpen die zijn geïnspireerd op natuurlijke elementen. Het wordt minder abstract en tastbaar.

3D-kunst is een populaire trend in design. Deze kunnen digitaal worden gemaakt of worden afgedrukt met behulp van fysieke media. Het toenemende aantal digital natives in de techsector heeft ongetwijfeld bijgedragen aan dit gevoel van tactiliteit. Het deelt ontwerpelementen met de handgemaakte Guerilla Zine Culture, die in 1950 in de Verenigde Staten werd gecreëerd door de eerste commercieel beschikbare kopieermachines.


10. Voxel Design

Graphic Design Trends Voxel Design


Graphic Design Trends Voxel Design

Voxel Art, ook bekend als 3D-pixels, is een soort digitale kunst die gebruikmaakt van 'volumetricpixels'. U kunt het gebruiken om animaties, games of illustraties te maken. 3D-ontwerp is een populaire techniek die ontwerpers nu vaker gebruiken. Er zijn veel soorten voxelkunst, maar ze zijn allemaal gebaseerd op het verbinden van blokken om een compositie te creëren. Voxel Art, een klassieke videogame, is direct herkenbaar aan het Voxel-ontwerp. De 2015 Adam Sandler film Pixels bevat 3D-illustraties.

Voxel-Art is een stijl die geometrische vormen gebruikt op een manier die erg lijkt op Lego. Het is gemakkelijk te herkennen en te onderscheiden. Dit leuke en speelse ontwerp komt rechtstreeks uit een videogame. Deze retrotrend zal zowel klanten als opdrachtgevers aanspreken. Geometrische vormen zijn een favoriete keuze voor videogame- en technologiebedrijven. Deze stijl wordt gebruikt om klanten te herinneren aan hun roots. Dit ontwerp is perfect voor technologiebedrijven die willen opvallen.


11. Abstract Minimalism

Graphic Design Trends Abstract Minimalism


Graphic Design Trends Abstract Minimalism

Ontwerpers houden van abstract minimalisme. Deze ongewone look kan worden gecombineerd met verzadigde en vervormde proporties, tekens en tekst. Minimalisme, een abstracte kunstvorm die in de jaren zestig populair werd, wordt minimalisme genoemd. Het is samengesteld uit vereenvoudigde vormen. Minimalistisch design gebruikt alleen de essentiële elementen om kunst te creëren. Minimalistisch design is ook van toepassing op interieur- en modeontwerp. Minimalistisch design is de laatste jaren een zeer populaire keuze. Veel mensen kunnen nu van rommel en onnodige spullen af om een eenvoudigere levensstijl te leiden.

Het idee is nu populairder dankzij de populariteit van Marie Kondo, een Japanse organisator. Kondo moedigt mensen aan om alles weg te doen wat hen niet 'vreugde' brengt. U kunt zo eenvoudig of zo complex ontwerpen als u wilt. Met karaktertekeningen wint abstract minimalisme aan populariteit. Leren hoe u minimalisme in uw ontwerp kunt opnemen, is een krachtige vaardigheid voor elke ontwerper.


12. Juweeltinten

Grafisch Design Trends Juweeltinten


Grafisch Design Trends Juweeltinten

Juweeltinten zijn dit jaar weer in de mode. De rijke en diepe juweeltonen zijn geïnspireerd op edelstenen als saffier en amber. Deze gedurfde tinten creëren een opvallend designpalet dat in elk ontwerp opduikt. Een ontwerp kan een unieke uitstraling krijgen door gebruik te maken van juweeltinten. Vergulde items zijn dit jaar een hete trend, waarbij goud de meest gewenste kleur is door ontwerpers.

Getextureerde ontwerpen gebruiken vaak veel goud. Om alledaagse voorwerpen te laten opvallen, wordt goud vaak gebruikt in gestructureerde ontwerpen. Dit jaar is niet alleen goud in de mode. Azure, dat in slechts één jaar met meer dan 90% groeide, was de tweede in kleurgroei voor 2020. Dit is slechts één voorbeeld van de vele edelsteentinten die een impact hebben op het ontwerp. Dit type ontwerp zal niet snel vertragen.Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven