Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Divi theme vs Monstroid-2 vergelijking [2021]

Divi theme vs Monstroid-2


DIVI THEME vs MONSTROID-2


Divi vs Monstroid-2, welk van deze beide top thema's is het beste? De concurrentie tussen de verschillende themebouwers is bijzonder hoog vandaag de dag. Sommige themes zoals Divi zijn al 767.154+ keer verkocht, we hebben het hier over een miljoenen-business. Er zijn eigenlijk 2 strategieën die top themes handhaven.

Sommige themes zijn gebouwd om heel eenvoudig te werken, een simpel maar perfect design neer te zetten, en zo snel mogelijk te laden in een browser, een goed voorbeeld hiervan is het Astra Theme. Zowel Monstroid-2 als Divi behoren tot een categorie van themes waar werkelijk alles mee mogelijk is en ook alles in zit zodat men in principe geen plug-ins meer nodig heeft.

DIVI REVIEW (Divi vs Monstroid-2)

Divi is het topproduct van de elite Wordpress theme-verkoper Elegant Themes.


Divi


Divi kwam in 2013 voor het eerst op de markt en won snel aan populariteit. Sindsdien is het theme continu verbeterd en nog eens verbeterd tot aan versie 4 van Divi nu anno [2021]. Ondertussen is het theme 767.154+ keer verkocht waar heel veel levenslange abbonementen bij zitten. Wat een prestatie!

Wat kenmerkt het Divi theme?

De continue verbeteringen en uitbreiding van de functies en instellingen van Divi hebben er toe geleid dat Divi bij een groot publiek populair is, van leken tot pro website bouwers. Divi heeft erg veel functies maar men kan het ook simpel houden, ze hoeven niet allemaal gebruikt te worden.

Divi webshops

Dit theme werkt hand in hand samen met Woocommerce, de populairste plug-in voor webshops. Divi biedt namelijk een speciale shop-module die u kunt installeren als u een webshop gaat bouwen! Ik kan het niet beter uitleggen dan Elegant Themes zelf dus bekijkt u de video hieronder even en u weet meteen alles. Duurt slechts 10 minuutjes.Divi vs Monstroid-2 pagebuilders

Een punt waar we het zeker over moeten hebben in dit Divi vs Monstroid-2 review zijn hun pagebuilders. Divi komt met de Divibuilder, een top pagebuilder. Monstroid-2 komt met de Elementor pagebuilder, eveneens geweldig. Als u geïnteresseerd bent in wat de beste pagebuilder voor Wordpress is, lees dan dit artikel van ons.

Divi 4.0 Review video

Om snel een indruk te krijgen wat de verbeteringen zijn sinds Divi 4.0 is het een goed idee om onderstaande video snel even te bekijken, die duurt 4 minuten.Met der tijd is Divi uitgegroeid van een back-end pagebuilder naar een volbloed front-end WYSIWYG pagebuilder met inline teksteditor. Tijdens het werken aan uw website ziet u steeds een live-preview van hoe de pagina eruit gaat zien. Elk item is aanklikbaar en aan te passen. Overigens is de toevoeging van de geschiedenis-editor in Divi een grote aanwinst (onder afgebeeld).


Divi geschiedenis editor

Divi vs Monstroid-2: Drag & Drop

Elementen kunnen binnen de editor versleept worden door middel van drag & drop, secties kunnen geschaald (ook met uw muis) worden en zodoende bouwt u snel de lay-out voor uw pagina die u in gedachten had. (onder te zien in video)


Ook de mogelijkheid om secties of elementen te kopiëren en zelf te exporteren naar andere sites is geweldig. Al met al is de Divibuilder snel uitgegroeid tot een super tool om pagina's uit de grond te stampen. U maakt op eenvoudige manier secties en kolommen die u vult met het grote aantal elementen (46 modules) die Divi te bieden heeft.


Divi modules

Divi Lettertypes en tekst-styling

Meer dan 600 verschillende fonts op alle mogelijke manieren aan kunnen passen? Dat kan met de Divi tekst-editor. Bijna zoveel opties als in een programma als Photoshop. Er zijn meer pagebuilders met goeie editors maar de Divi-editor spant hier toch wel de kroon.

Voor Divi zijn er naast de elementen die u in de editor vindt zoals sliders, formulieren, knoppen, tekst, video, afbeeldingen, prijstabellen, en dergelijke ook zeer veel plug-ins van derde partijen op de markt die extra functionaliteit bieden. In Divi zit eigenlijk alles maar voor heel specifieke dingen kan men soms goed een speciale plug-in gebruiken.


Divi vs Monstroid-2: Ready lay-outs en templates

De Divi Builder biedt momenteel al +800 lay-outs en +100 website-pakketten. Hier zullen er bij toekomstige upgrades weer vele bijkomen. U kunt uit deze pakketten en lay-outs precies die pagina's combineren die u bevallenen zodoende uw eigen website opbouwen. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is alles vervangen door uw eigen foto's, teksten, logo, et cetera.


Divi designs


Al uw aanpassingen kunt u maken met gebruik van de Divi Builder aangezien deze voorafgemaakte lay-outs daarmee gemaakt werden. De Divi Builder geeft u de complete controle over uw complete website. Alles is razendsnel en met precisie aan te passen. Nadat u uw werk gedaan heeft is het verstandig om alles op te slaan zodat u het niet kunt verliezen. Dat is ook een van de opties die Divi biedt.

Divi leads split-test gereedschap

Tijdens onze review van Divi vs Monstroid-2 moesten we vaststellen dat er in Divi verschillende mogelijkheden zitten die Monstroid-2 niet heeft zoals Divi Leads split-testtool die er sinds versie 2.7 standaard in zit. Met Divi Leads kunt u verschillende versies van een bepaalde pagina of sectie op uw website en zien welke versie beter bij uw publiek in de smaak valt. Denk ook aan verschillende call-2-actions, knoppen, afbeeldingen en dergelijke.

Divi optimalisatietool

We noemen dit dus split-testen. Naast Divi geloof ik dat alleen Thrive Architect split-testing in zijn pagebuilder heeft zitten en voor Elementor is er wel een plug-in voor. Het wordt ook A-B-testing genoemd trouwens.


Divi optimalisatietool 2


In elk geval bereikt men hier een hogere conversie mee. Men hoeft niet meer te gokken wat beter werkt, men krijgt de feiten gepresenteerd. Deze functie zal straks in alle top themes en pagebuilders zitten neem ik aan.

Theme opties

Alle settings voor de menu-navigatie, advertenties, social media, responsiveness, posts, woocommerce kunt u vinden in het omvangrijke Divi theme-opties paneel. Er zijn nog veel meer settings, ik ga ze niet allemaal opnoemen maar er zijn er voor uw SEO, lay-out, updates en meer. De settings zijn in groepen verdeeld zodat ze makkelijk voor u te vinden zijn.


Divi theme opties


Overdraagbaarheid tussen websites

Met overdraagbaarheid bedoelen we het kunnen importeren en exporteren tussen websites. Met Divi is het heel makkelijk om uw werk op meerdere Wordpress sites te gebruiken die van het Divi theme voorzien zijn. Dat geldt niet alleen voor uw werk maar ook voor uw instellingen en lay-outs. Webdesigners sparen zo veel werk uit door niet steeds alles opnieuw te hoeven instellen of bouwen.

Divi prijzen

Een Elegant-Themes lidmaatschap geeft u toegang tot al hun producten waaronder Divi en kost $ 89 per jaar. Elegant-Themes heeft nog 86 andere themes en vele plug-ins. Dit is zeker een goeie deal maar misschien is nog een stuk voordeliger om meteen een levenslang membership te nemen voor $ 249. Sowieso biedt Divi een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie dus u kunt het risicovrij proberen.

Divi vs Monstroid-2: Divi samenvatting

Divi is geschikt voor iedereen, HTML- of PHP-kennis is niet nodig. Het zit boordevol opties en instellingen. De pagebuilder is een genot om mee te werken. Een goed design is snel opgesteld met de demo-sites en een klein beetje werk. De prijzen zijn goed tot laag te noemen voor de kwaliteit die men ervoor krijgt.Ga naar de Divi website!
MONSTROID-2 THEME (Divi vs Monstroid-2)

Monstroid-2 vs Divi: Monstroid review


We gaan in dit Divi vs Monstroid-2 review verder met het Monstroid-2 Theme. Monstroid-2 is een van de top producten op Templatemonster, een bedrijf wat sinds meer dan 10 jaar themes verkoopt en dan hebben we het over duizenden. Het Monstroid-2 theme is standaard uitgerust met de Elementor page builder, een van de beste page builders die er zijn.


Monstroid-2 met Elementor pagebuilder


Het Monstroid-2 theme heeft fantastische eigenschappen en is daarom sowieso een top 10 Wordpress theme. Het is gemaakt om samen te werken met Woocommerce wat het uitermate geschikt maakt voor e-commerce websites (shops). Ook is de code van het theme zo geschreven dat het bijzonder snel laadt in een browser. Niemand zit graag lang te wachten tot er wat te zien is op een website, dus dat is vandaag de dag een zeer waardevolle eigenschap.


Bekijk Monstroid-2 liveU kunt een groot aantal lay-outs voor het theme bekijken via het hoofdmenu op hun site. Voor webshops klik op "Home E-commerce" (zie foto hieronder).


Beste Monstroid-2 review


Monstroid-2 demo installatie

Het installeren van de demo's kan eenvoudig via het back-end. Kies het gewenste design en begin het aan te passen via de Elementor pagebuilder. U ziet hieronder in de afbeelding hoe eenvoudig het is.


Monstroid-2 demo installatie

Monstroid-2 shop lay-out

In Monstroid-2 zit de nieuwe Jetwoobuilder waarmee het bouwen van productpagina's erg eenvoudig gemaakt wordt. Met de Jetwoobuilder kunt u vanuit Elementor losse productpagina's maken.


Monstroid-2 Jetwoobuilder Woocommerce


Hieronder zit u een voorbeeld van een shop lay-out die u met 1 klik in uw Wordpress/Monstroid kunt installeren. U doet dit via de importfunctie van het theme. Daarna hoeft u slecht de pagina's aan te passen aan uw huistijl door het demo-materiaal te vervangen door eigen foto's en teksten. De Elementor page builder helpt u hier voortreffelijk bij, het is een genot te werken met deze page builder. Alles is mogelijk, werkt soepel en is overzichtelijk wat opties betreft.


Monstroid-2 e-commerce layout


Jet plug-ins in Elementor

Jet plug-ins in Elementor

U krijgt gratis de populaire Jet Plug-ins die u in Elementor kunt gebruiken. Bijvoorbeeld Jet-Blocks stelt u in stat tot het maken van pop-ups, menu's en meer. Jet-Tricks zorgt voor animatie en andere effecten. De Jet plug-ins zijn evenals de geïntegreerde Elementor pagebuilder absoluut een verrijking van het theme.

Monstroid-2 vs Divi video

Bekijk hieronder een video waar Monstroid-2 met zowel het Divi Theme als het Avada Theme vergeleken wordt. Het Avada theme is even als deze 2 themes een van de beste Wordpress themes die er zijn en tevens het best verkochte van alle.
Bekijk Monstroid-2 live


Hieronder kunt u een video bekijken wat er in Monstroid-2, een van de beste e-commerce en multipurpose themes voor Wordpress, allemaal verbeterd is sinds de laatste grote update.


Monstroid-2 vs Divi eindconclusie

Het Monstroid-2 theme kost 75 dollar wat zeker okay is. Net alleen voor de kwaliteit van het theme en zijn demo's maar we moeten ook rekening houden met de Elementor pagebuilder en Jet plug-ins die u er gratis bij krijgt. Een Divi lidmaatschap kost echter een tikje meer maar biedt u 85 andere premium themes naast het Divi theme. Goed, men heeft maar een theme nodig om een website te bouwen dus voor de een zijn de vele themes geweldig, een ander heeft er weinig aan. De keuze is uiteindelijk aan u, beide themes zijn hun geld zeker waard. Ik gebruik persoonlijk beide themes met veel plezier.

Onze link geeft u ALTIJD 20% korting op het Divi-thema!

DiviScroll naar boven