Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Divi Theme vs Be Theme review [2021]

Divi Theme vs Be Theme

DIVI THEME VS BE THEME

In deze Divi Theme vs Be Theme vergelijking bespreken we de laatste verbeteringen van beide themes. De makers van deze themes hebben een extreem goed verkopend product op de markt gebracht. Ongeacht welk theme zo meteen als beste uit de bus komt, beide kunnen zeer trots zijn op hun best-seller Wordpress theme.

HET DIVI THEME

Het Divi Theme is zowel geschikt voor het bouwen van websites als webshops. Beter gezegd, dit is een compleet multifuntioneel theme waarmee u elk gewenst design, website, webshop of landingpage kunt maken. Elegant Themes verbeterde aanzienlijk de mogelijkheden voor het bouwen van shops sinds de release van Divi 4. Vanaf nu werkt Divi perfect samen met Woocommerce, de populairste WP-plugin voor shops. Het theme beschikt over een zeer prettig werkende front- en backend pagebuilder, gemak staat hier voorop.

Divi is al meer dan 767.154+ maal verkocht, dat zijn geen normale aantallen, daar zit een reden achter dat het zo goed verkoopt. Het theme blinkt in verschillende mogelijkheden uit ten opzichte van andere themes en is daarom wereldwijd het best verkochte theme. Dit ook vanwege zijn zachte prijs, beter gezegd zijn geweldige prijs vs kwaliteit aanbod.


Divi ultimate review


Ondertussen al weer 7 jaar terug kwam het Divi Theme op de markt (2013). Vanaf het begin had het goede resultaten maar werd continu verbeterd en begon snel een bestseller te worden. Een van de redenen is dat dit theme net zo graag gebruikt wordt door complete leken op het gebied van webdesign als professionele webdesigners. Een andere reden is de asociaal goede pagebuilder die in het theme zit, en overigens ook in andere themes ingebouwd kan worden.

Divi Themebuilder

Divi Theme Builder versie 4


Met versie 2.7 kwam DIVI met een van de eerste front-end pagebuilders op de proppen. Nu met versie 4 spreken ze over een themebuilder aangezien echt alles nu aangepast, opgeslagen, geëxporteerd en geïmporteerd kan worden. Denk hierbij aan complete pagina's en posts van elk type (404, portfolio, footers, headers e.d.).

Woo Builder

Divi Woobuilder (E-commerce)


In ons Divi vs Be-Theme review moeten we u zeker vertellen dat sinds versie 4.0 van het Divi Theme er absoluut geen HTML of CSS kennis nodig is om de Woocommerce product- en categoriepagina's van een nieuwe stijl te voorzien. Voorheen kwam men hier niet omheen, maar met de nieuwe Woobuilder van het Divi theme is dit verleden tijd geworden. Woocommerce is het populairste webshop systeem voor Wordpress sinds jaren.

Divi webshops

Dit theme werkt hand in hand samen met Woocommerce, de populairste plug-in voor webshops. Divi biedt namelijk een speciale shop-module die u kunt installeren als u een webshop gaat bouwen! Ik kan het niet beter uitleggen dan Elegant Themes zelf dus bekijkt u de video hieronder even en u weet meteen alles. Duurt slechts 10 minuutjes.Divi Drag & Drop Pagebuilder

De Divi drag & drop pagebuilder maakt net als die van ELEMENTOR nieuwe pagina's en posts voor u op een makkelijke en overzichtelijke manier. Deze pagebuilders staan in de theme-wereld bekend als het neusje van zalm. Hier vergelijken we deze beide top pagebuilders in een artikel.

Divi vs BeTheme: Drag & Drop

Elementen kunnen binnen de editor versleept worden door middel van drag & drop, secties kunnen geschaald (ook met uw muis) worden en zodoende bouwt u snel de lay-out voor uw pagina die u in gedachten had. (onder te zien in video)

Divi Lettertypes en tekst-styling

Meer dan 600 verschillende fonts op alle mogelijke manieren aan kunnen passen? Dat kan met de Divi tekst-editor. Bijna zoveel opties als in een programma als Photoshop. Er zijn meer pagebuilders met goeie editos maar de Divi-editor spant hier toch wel de kroon.

Divi 4.0 Review video

Om snel een indruk te krijgen wat de verbeteringen zijn sinds Divi 4.0 is het een goed idee om onderstaande video snel even te bekijken, die duurt 4 minuten.
Divi visuele pagebuilder


Door de front-end WYSIWYG pagebuilder heeft u altijd een live preview ter beschikking. U ziet dus live hoe de echte website er straks uit zal zien. Er zijn practische geen beperkingen wat er versleept en aangeklikt kan worden om er vervolgens wijzigingen in aan te brengen. Bij teksten staan u 600 verschillende Google-lettertypes ter beschikking en alle mogelijke kleuren.


Divi teksteditor


Ook secties, kolommen en alle mogelijke items kunt u snel aanmaken, verschuiven of herschalen. Dit doet u door te klikken met uw muis en vervolgens te slepen. Over het algemeen werken ook nieuwelingen binnen een paar uur feilloos met de Divi front-end WYSIWYG pagebuilder en zijn instaat exact dat neer te zetten wat ze in gedachten hadden toen ze de pagina begonnen.

Divi Geschiedenis editor

Divi geschiedenis editor


Divi heeft net als ELEMENTOR een geschiedenis editor die net als de originele Wordpress revisions terug laat grijpen op vroegere versies van uw werk. Het Be Theme blijft helaas achter op dit gebied al is dat geen enorm tekort.


Divi inhoudsmodules

Divi inhoudsmodules


Natuurlijk heeft u alle standaard inhoudsmodules beschikbaar zoals knoppen, tekst, fotogallerijen, afbeeldingen e.d. Daarnaast sliders, prijstabellen, schuifregelaars, recensies, portfolio's en nog veel meer zodat u hiervoor geen extra plug-ins hoeft te installeren. Ook productpresentatie, single producten e.d. van Woocommerce kunnen eenvoudig gebruikt worden.


Divi vs Be Theme review: Vooraf gemaakte lay-outs en templates

Divi Kant-en-klare portfolio lay-outs


Divi biedt u meer dan 800 kant-en-klare pagina's en 100+ complete website-demo's. U kunt hier onbeperkt op toegrijpen en mee combineren. Door met kant-en-klaar meteriaal te werken bepaart u een berg werk. Tegenwoordig bieden alle premium themes deze kant-en-klare lay-outs en sites. Het Be Theme is hier bijzonder extreem en biedt maar liefst 550+ complete demo-sites en wint op dit onderdeel de Divi vs Be Theme competitie.


Divi webdesigns [2021]


Installeer via een paar eenvoudige klikken het demo-materiaal wat u wilt gebruiken en begin daarna om er uw eigen huisstijl aan te geven door het vervangen van de teksten en foto's en andere eigen items zoals video's, logo's en adresgegevens toe te voegen. In een handomdraai heeft u een eigen website opgebouwd die u in het back-end op kunt slaan of exporteren naar uw PC om uw werk nooit meer te kunnen verliezen.

Kant-en-klare portfolio lay-outs

Divi Theme portfolio lay-outs


Presenteer het werk van uw bedrijf in een van de schitterende portfolio stijlen die Divi te bieden heeft. Divi beschikt over een behoorlijk aantal kant-en-klare portfolio lay-outs die uw presentatie goed uit de verf zullen laten komen. Elegant Themes kondigt nieuwe lay-outs trouwens altijd op hun blog van tevoren aan. In onze Divi vs BeTheme vergelijking scoort Divi hier beter.

Open-source foto's

Open-source foto's


Open-source foto's houdt in dat deze vrij gebruikt mogen worden. Als u bij Divi een demo installeert zitten daar dezelfde foto's in als de foto's in de demo op hun website. Dat is zeker niet bij alle themes het geval vandaag de dag. Als u echt alle foto's moet gaan vervangen, gaat daar behoorlijk veel werk in zitten. Tevens heeft Divi een bibliotheek met fotomateriaal waar u extra op toe kunt grijpen.

Divi Leads split-test gereedschap

Divi AB-testtool


Voor zo ver ik weet is Thrive Architect de enige pagebuilder die een split-test tool aanbiedt naast Divi. In het geval van Thrive betaalt u hier wel extra voor wat bij Divi niet het geval is. Het Be Theme biedt deze tool in elk geval niet. Met deze tool maakt u 2 verschillende versies van pagina's of delen van pagina's, teksten of knoppen. Deze worden vervolgens wisselend aan uw publiek getoond en al na korte tijd kunt u zien welke van de 2 versies een beter effect heeft. Een onmiskenbare tool voor SEO-specialisten en bedrijven die op een hoge conversie uit zijn.


Divi optimalisatietool


Divi Leads is ook bij affiliate marketeers enorm in trek omdat conversie hier bovenaan staat. Heeft u een blog met advertenties waarop u een commissie intavngt kan deze tool aanzienlijk uw maandelijkse omzet verhogen. Speculeren wat beter werkt is verleden tijd, Divi Leads geeft u gewoon de harde feiten.

Divi: Theme opties

Divi theme opties


De theme opties hebben bij DIVI een compleet eigen paneel. Overal is aan gedacht, u kunt het zo gek niet bedenken of u kunt het hier instellen. Alle premium themes hebben een soortgelijk paneel tegenwoordig maar Divi spant de kroon op het gebied van veelzijdigheid.

Export/import tussen verschillende websites

Deze functie is voor mensen met meerdere websites of pro-webdesigners een manier om niet steeds werk opnieuw te hoeven doen. Met Divi kunt u complete designs, instellingen, pagina's, headers, footers, en alles wat u verder nog wilt kopiëren razendsnel op verschillende website installeren door middel van ex- en import van de items.

Divi prijzen voor een lidmaatschap

Divi review prijzen lidmaatschap


Een Elegant Themes lidmaatschap kost $ 89 per jaar, soms zijn er aanbiedingen dan is het nog iets goedkoper. U krijgt hiervoor niet alleen het Divi Theme, maar ook het geweldige tijdschriften-theme het Extra Theme plus nog eens 86 andere premium themes uit hun collectie. Inbegrepen zitten ook plug-ins en psd-materiaal.

Een levenslang lidmaatschap voor $ 249 is waar veel mensen gebruik van maken. U betaalt dan de rest van uw leven niets meer en heeft onbeperkt toegang tot alle toekomstige upgrades en support. De 30 dagen niet goed geld terug garantie geeft u de mogelijkheid om Divi een maand te proberen zonder enig risico te lopen.

Naar Divi Theme
HET BE THEME

Be Theme review


In deze Divi vs Be-theme vergelijking gaan we verder met het Be-Theme. We Zullen nu de voor-en nadelen van het populaire Be Theme bespreken. Als men de vele Be-Theme designs goed bekijkt zijn ze redelijk eenvoudig maar stijlvol en er is er niet 1 maar wel 5 voor elke denkbare niche. Variatie genoeg om uit te kiezen (600+). Wat aantal demo's betreft is het Be-Theme de koploper wereldwijd. Maar het theme heeft veel meer prachtige kwaliteiten die we in het vervolg van dit Divi vs Be Theme review onder de loep zullen nemen.

Be Theme review lay-out

BeTheme review vb


Het Be Theme komt met maar liefst 600+ verschillende demo-websites die met 1 klik geïnstalleerd kunnen worden. Als webdesigner vindt ik bijvoorbeeld razendsnel een geschikte lay-out voor websites die ik voor klanten bouw met het Be Theme. Het bespaart veel tijd als men niet lang naar een bepaald design hoeft te zoeken en altijd op een zelfde theme kan vertrouwen. Het verschil met het Divi theme is dat het weliswaar minder kant-en-klare demo's biedt maar wel met foto's die men mag gebruiken en het aanpassen van het design is nog een stuk eenvoudiger. De keuze welk theme hier beter uit de bus komt is heel persoonlijk denk ik. Voor mij is het Divi in elk geval.

Een paar demo voorbeelden

BeTheme review layouts


Met het Be Theme zet men in een mum van tijd een website in elkaar. Beperkt u zich liever tot websites en geen webshops, daarvoor zijn andere themes gewoon veel beter zoals Divi, Kallyas, Extra, Monstroid-2 of Avada. Al deze themes bespreek ik in de beste themes van [2021]. Als u een beginner bent op het gebied van webdesign ook dan is het een goede keuze, alles werkt bijzonder eenvoudig en is snel te begrijpen. De bijbehorende tutorials en support zijn ook erg goed.

De maker van het BeTheme is Muffingroup, een elite seller op de Themeforest merktplaats met een slordige 15 producten te koop, de meeste van die producten zijn andere goede themes. Muffingroup sleepte hele goede waarderingen in de wacht zoals voor aanbevolen auteur, de maandelijkse bestseller, maar ook power elite-auteur en als wekelijkse bestseller. Uiteraard is het Be Theme hun absolute top-product. Het Be Theme heeft een gemiddelde waardering van 4.62 gebaserd op 5.800 afgegeven waarderingen wat erg hoog is. Het theme werd ondertussen sinds 2014 al 223.000+ keer verkocht wat ook een top prestatie is.

Muffin Builder drag & drop pagebuilder

Het Be Theme heeft de Muffin Builder ingebouwd om snel aanpassingen aan uw site door te voeren. De Muffin Builder is een drag & drop pagebuilder die meer dan voldoet en beschikt over alle nodige opties. Kies een van de 600+ lay-outs en voeg items toe aan uw pagina's. De Muffin Builder is geen Divi Builder of ELEMENTOR maar werkt feilloos, snel en goed, perfect voor beginners. Andere pagebuilders bieden soms zoveel mogelijkheden dat beginners door de bomen het bos nauwelijks nog zien.


Muffin Builder


Be Theme review: WP Bakery Pagebuilder

BeTheme WP Bakery Pagebuilder


Gebruikt u in plaats van de Muffin Builder liever de WP Bakery pagebuilder, een pagebuilder met meer bekendheid dan kan dit, deze wordt ook geleverd in het Be Theme. De keuze is aan u. Deze pagebuilder werkt ook met drag & drop en is ook een geweldige tool om met veel vrijheid snel prachtige pagina's te kunnen bouwen en om deze los te kopen bent u maar liefst 64 dollar kwijt. Persoonlijk is dit een van mijn favoriete pagebuilder omdat hij in practisch alle top themes voorkomt en er veel add-ons voor zijn.

Nieuw: Elementor compatibiliteit

Sinds 2021 is het BeTheme ook met Elementor uitgerust, en met een flink aantal extra widgets zoals hieronder te zien is.


Elementor compatibiliteit


Video en Parallax Backgrounds

Het BeTheme ondersteunt het gebruik van parallax achtergronden die voor uw site bij uw publiek een prettige indruk achter zullen laten. Full width- en video achtergronden zijn ook mogelijk. Samen met een fatsoenlijke gestijlde pagina kunt u op deze manier een professionele uitstraling aan uw website geven. Tijdens het schrijven van dit BeTheme review sprong deze kawliteit van het theme er al snel uit.

20+ verschillende headerstijlen

In het Be Theme zitten 20+ standaard headerstijlen die u zo kunt gebruiken. Het logo kan op meerdere plekken geplaatst worden samen met het menu. Normaal is een menu bovenaan maar u kunt ook een linker- of rechtermenu gebruiken. De headers kunnen in het Be Theme zoveel aangepast worden als u wilt. Alles kan ook aangepast worden qua lettertypes, lettergroottes en kleuren. Het Be Theme staat verschillende headers en zelfs logo's toe per pagina.

Shortcode Generator

Voor practische alle functies in het theme kan een shortcode gegenereerd worden. Deze kunt u vervolgens gebruiken om deze functies in elke pagina, post of widget te integreren.


BeTheme shortcodes


BeTheme Extra's

Het Be Theme biedt u verder de volgende mogelijkheden: 600+ verschillende fonts, aangepaste Widgets, Revolution Slider, WooCommerce Ready, RTL-ondersteuning, Mega Menu, visuele pictogramkiezer, onbeperkt zijbalken, Bonus Premium Plug-ins, onderhoudsmodus, Google Maps Stijlen, BuddyPress Ready, Stijlen voor ContactForm7 en Gravity Forms.

Revolution Slider

Het moet gezegd worden dat het Be Theme erg veel hoogstaande plug-ins biedt waar u anders veel geld voor neer zou moeten leggen. Zo maakt het bijvoorbeeld gebruik van mijn favoriete slider plug-in, de Revolution Slider. Even wennen na de wissel van versie 5 naar 6, maar eenmaal gewend beseft men dat hij weer beter geworden is. Met deze slider plug-in zijn er geen beperkingen en hij is perfect om voor ieder apparaat een apart design te controleren.Bekijk Be theme

Conclusie van deze vergelijking tussen Be-Theme vs Divi-Theme

Bedankt voor het lezen van dit Divi Theme vs Be-Theme tot het einde. Het Be Theme kost 59 dollar eenmalig met een half jaar support. Het Divi theme kost voor een jaar lidmaatschap 89 dollar. Wat duurder maar u krijgt niet slechts een theme, u ktijgt een jaar lidmaatschap waarmee u toegang heeft tot 86 themes en vele plug-ins en ander bruikbaar materiaal om websites te bouwen.

Op dit moment moet ik al zeggen dat als Divi alleen een theme was en geen lidmaatschap ik nog altijd liever de 89 dolar ervoor neer tel. Niks slechts over het Be Theme maar Divi is in principe het allerbeste theme wat er wereldwijd te krijgen is voor Wordpress en er is geen vergelijking tussen de 2 wat mij betreft.

De beste deal heeft u echter als u een levenslange lidmaatschap neemt bij Elegant themes, u kunt dan de rest van uw leven onbeperkt hun materiaal gebruiken. U betaalt eenmalig 249 dollar en daarna nooit meer een cent. Divi heeft in de loop van de 7 jaar dat het bestaat bewezen dat het alleen maar steeds beter wordt dus andere themes zult u waarschijnlijk nooit meer nodig hebben.Onze link geeft u ALTIJD 20% korting op het Divi-thema!

DiviScroll naar boven