Webstick.nl logo Website laten maken door Webstick.nl

CMS website laten maken

Goedkope website

De beste prijs vs kwaliteits- verhouding vindt u bij Webstick.nl, de beste keuze om uw website te laten maken

Het meest populaire systeem om uw website mee te laten maken anno 2017 is Wordpress. Een aantal jaren geleden hadden we nog Joomla als voorkeurssysteem, maar sinds de vele upgrades bij Joomla zijn zowel de meeste designers als ook het publiek overgestapt op Wordpress als eerste keuze, zoals men in statistieken hier over kan lezen.

Website laten maken | Verschillende CMS systemen

Mocht u eens iets nieuws willen proberen dan kunt u uw nieuwe website laten maken met Bootstrap 3. Bootstrap is nog niet zo heel erg bekend maar heeft echt een prachtig back end, werkt perfect, is erg overzichtelijk en heeft erg veel standaard ingebouwde opties die u goed zullen bevallen. Het werken met Bootstrap is ook voor mensen zonder ervaring niet moeilijk. Er zijn ondertussen prachtige designs standaard beschikbaar voor Bootstrap en het is net als Wordpress en Joomla Open Source.

Moest ik nu vandaag zelf een website laten maken dan zou de volgorde van voorkeur zijn:

 1. HTML 5
 2. Wordpress
 3. Bootstrap
 4. Drupal
 5. Joomla
 6. Willekeurig ander systeem

HTML websites zijn razendsnel in het laden van pagina"s, het is eenvoudig om de website zonder HTML fouten te hebben, wat bij CMS-systemen vrijwel ondenkbaar is, maar uw website laten maken met HTML 5 is geen goed idee als u niet erg veel ervaring hiermee heeft want er is geen CMS om mee te werken. Iemand die zou kiezen om een HTML website te laten maken zal waarschijnlijk ook in staat zijn om deze zelfstandig op te zetten, maar alleen het werk uit handen geven door tijdsgebrek bijvoorbeeld.

Website laten maken met Wordpress

Wordpress anno maart 2017 is nog steeds in opmars. Het systeem heeft zich het laatste half jaar met grote stappen verbeterd. Er is sinds een tijd Wordpress 4.0 uit, met tal van nieuwe prachtige mogelijkheden en een verbeterd back-end en voor Wordpress zijn echt duizende gratis plug-ins te vinden. Veel nieuwe Wordpress themes maken gebruiken van Twitter Bootstrap wat de themes zeker ten goede komt. Een Wordpress website laten maken is de beste keuze voor de gemiddelde klant die niet al te ervaren is met CMS systemen.

Het eerder genoemde Bootstrap biedt op dit moment Bootstrap 3.2. U kunt het systeem hier bewonderen, dit is een populair theme wat Bootstrap gebruikt. Via dit back end kunt u via de knoppen in "front end themes" ook zien hoe de website er aan de voorkant uit ziet. Het biedt ook de mogelijkheid voor een shop maar iDeal koppelingen zijn niet zo makkelijk te krijgen als voor Wordpress. Mocht u geen website laten maken maar een webshop dan zou ik eerder voor Wordpress + Woocommerce kiezen dan voor Bootstrap. Bootstrap is uiteraard ook perfect voor responsive design, een goede responsive website laten maken kan tegenwoordig met elk in dit artikel genoemd CMS en ook met HTML 5.

Drupal anno augustus 2014. Huidige versie is 7.28 maar ook voor Drupal komt er al snel een nieuwe versie op de markt, het nieuwe Drupal 8. Ik moet u eerlijk zeggen met Drupal nagenoeg geen ervaring te hebben, mocht u een website willen laten maken met Drupal raad ik u aan dit ergens anders te laten doen en niet bij mij. De reden weinig ervaring met Drupal te hebben is dat er nauwelijks vraag naar is. Als men over Drupal leest leert men al snel dat het systeem niet geschikt is voor onervaren mensen, dus in principe niet geschikt voor webdesigners om in te zetten voor het bouwen van website voor klanten die hier dan slecht mee uit de voeten zouden kunnen.

Joomla anno augustus 2014. Huidige versie is Joomla 3.3, het oudere 2.5 is ook nog steeds van support voorzien maar ik kan Joomla tegenwoordig niet meer aanraden als CMS om een website mee te laten maken omdat er zeker prettiger werkende systemen zijn en de upgrades tussen de verschillende systemen die ze aanbieden erg stroef verlopen of zelfs niet mogelijk zijn, waarbij totaal vergeten wordt dat weinig mensen geld hebben om steeds weer een nieuwe website te laten maken als Joomla oudere systemen al weer snel "afdankt". Wat mij en vele anderen betreft denk ik dat ze het beter bij 1.5 hadden kunnen houden en dat verder kunnen ontwikkelen.

Er zijn verder erg veel andere systemen waarmee u zelf zou kunnen experimenteren en misschien best prettig in het gebruik zijn. Wij vestigen onze aandacht als webdesigner op de meest gangbare systemen en dat kan ik u zeker ook aanraden, het zal makkelijker zijn om aan gratis plugins te komen, en betalen voor een CMS zou ik al zeker niet doen want de beste systemen zijn Open Source en dus gratis.

Een webshop laten maken kan anno 2014 ook het beste met Wordpress en dan als plugin zou ik zeker kiezen voor Woocommerce wat erg goed aansluit en zelfs goede plugins biedt voor bijna alle extra's die u zich kunt bedenken voor uw shop. Ik heb jarenlange uitgebreide ervaring met dit systeem en voor iDeal bijvoorbeeld is de integratie via Sisow (de goedkoopste aanbieder per aankoop) een fluitje van een cent en brengt zodoende geen extra kosten met zich mee.

Als u aan de hand van deze informatie nog geen keuze kunt maken kunt mij mee gerust eens bellen op 020-8934334 zodat ik u persoonlijk het een en ander kan uitleggen.

Door ons uw website laten maken, hoe gaat dat?

Het theme waarmee u uw website laat maken

Als u wel al weet met welk systeem u uw website gaat laten maken, maar u wilt extra informatie over het gebruik van themes bijvoorbeeld, of u wilt een heel eigen design (zelf ontworpen) en u vraagt zich af wat het gaat kosten om dat bij ons te laten bouwen leest u dan verder.

Over het algemeen maken we websites met Wordpress, en Woocommerce in geval van een webshop en maken gebruik van professionele themes, ook vaak templates genoemd. Ik denk dat zeker 80% van de concurrentie op dezelfde manier werkt aangezien dit een manier is om de klant een top website te bieden met een betrouwbaar en makkelijk aan te passen framewerk voor een betaalbare prijs.

Onze favoriete themes vindt u het makkelijkst op de website van Themeforest.net door te zoeken onder de sectie Wordpress themes en zet het filter op "sales" (meest verkocht) of op "rating" (best gewaardeerd), deze 2 waardes zijn heel belangrijk omdat Wordpress voortdurend upgrades aanbiedt zowel voor de veiligheid van het systeem als ook verbeteringen. U bent erbij gebaat dat het theme wat voor uw website gebruikt wordt goed beproefd is zodat er geen fouten inzitten, ook wilt u dat het theme in de komende jaren upgrades aanbiedt als dit nodig mocht zijn om compatible te zijn met nieuwe versies van Wordpress. Mochten er zich complicaties voordoen met uw website is het ook prettig te weten dat de bouwers van een theme goed support bieden en snel wat extra code schrijven zodat dit geen bakken met geld gaat kosten.

Er zijn erg veel verschillende designs beschikbaar en als men dit combineert met oneindig veel kleurcombinaties en opbouw van de verschillende items, dan het is haast onmogelijk om niet tot een keuze te kunnen komen. Mocht u dit willen kan ik u online helpen met het uitzoeken van een geschikt theme of goed laten zien wat er allemaal is, u er zeg maar doorheen loodsen.

We vullen het gekozen theme met de informatie die u ons geeft, wat uiteindelijk leidt tot een uniek design ook al wordt er met een theme gewerkt. Check ons portfolio om sites te zien die we de laatste tijd gemaakt hebben.

Een maatwerk website laten maken

Een maatwerk website laten maken raakt steeds meer uit de mode aangezien een responsive website tegenwoordig practisch een "must" is, en er erg veel verschillende smartphones en tablets zijn met allemaal verschillende browsers. Het ontwikkelen van een maatwerk design wat perfect is op al deze apparaten en tevens in een CMS als Wordpress ingebouwd wordt is helaas niet mogelijk voor een klein budget.

Mocht u graag iets dergelijks willen kunnen we u graag helpen hiermee, maar besef dat onder de 1500 euro waarschijnlijk niets gaat. Wij kunnen alleen goed uitgewerkte designs als opdracht aannemen en mocht u zelf in bijvoorbeeld Photoshop uw lay-out opstellen, bel ons dan even voordat u hiermee begint zodat ik u kan vertellen wat de eisen van de lay-out zijn die u aan gaat leveren om er goed mee te kunnen werken.

Responsive Website laten maken kosten

Zoals ook op de homepage beschreven werken we met een vaste prijs voor een website, binnen het redelijke zetten we er alles op wat u wilt. Mocht dat erg veel zijn wat meestal niet het geval is moeten we samen met u een prijs daarvoor afspreken. In het geval u een webshop laat maken is de vaste prijs 898 euro, ook hier geldt dat we er alles op proberen te zetten wat u wilt voor dat geld wat meestal lukt. Bij erg grote shops gaat de prijs uiteraard wat omhoog, ook weer in overleg met u.

SEO van de nieuwe website die u laat maken.

Wij ontwikkelen alle websites op een 100% professionele manier wat voor het SEO van de website inhoudt dat er een hele reeks maatregelen genomen worden die u bij andere designers zeker zullen ontbreken.

Een website laten maken bij Webstick.nl betekent dat de volgende zaken in acht genomen tijdens het bouwen van de website die voor SEO belangrijk zijn:

Dit zijn stuk voor stuk zaken waar men op het oog niets van ziet maar in een website niet mogen ontbreken als u wilt dat hij goed gevonden gaat worden. Naar wens voeren we ook nog extra zaken uit als:

 • Minifying van CSS-bestanden
 • CSS-bestanden combineren
 • Website caching
 • Scriptbestanden combineren

Dit zijn zaken die uw website een nog snellere laadtijd geven, maar de vraag is of u en uw website hier echt bij gebaat zijn. Dit is namelijk hoofdzakelijk geschikt voor statische websites waar niet aan gewerkt wordt en geen interactieve delen hebben zoals bijvoorbeeld shops. Mocht u interesse hebben of hierover uitleg willen moet u ons even hierover telefonisch aanspreken. In elk geval is ook dit in de standaard prijs inbegrepen.

Een goed idee voor de snelheid van uw pagina's zou zijn om niet alleen een website te laten maken maar uw website op onze speciale SSD server met 8 processoren te laten zetten. Dergelijk hostingcomfort vindt u verder nergens tenzij u zelf een dure dedicated server wilt onderhouden.

Het enige wat geen standaard SEO-onderdeel is bij een website laten maken is linkbuilding. Linkbuilding is nog steeds het belangrijkste om er voor te zorgen dat een website goed gevonden wordt in Google. Wij kunnen naast het voor u bouwen van de website deze laten indexeren op belangrijke niche pagina's op indexwebsites als Startpagina.nl tegen meerprijs. Mocht u meer willen kunnen we zorgen voor andere sterke backlinks en ankertekst-optimalisatie via guestblogging, comment posting et cetera.

Voor degenen waarvoor het heel belangrijk en rendabel is bieden we ook complete linkbuilding pakketten aan om uw website bij de eersten in de zoekmachines te houden voor uw keywords, u betaald hier een maandelijkse vaste prijs om uw website in de absolute top te houden voor uw keywords.

Een prachtige website laten maken is iets wat u maar eens in de zoveel tijd laat doen. Wij doen ons best om u een prettige ervaring te geven op dit gebied met een geheel verzorgde website die gevonden wordt en perfect responsive is, precies dat wat u in gedachten had bij het laten maken van een nieuwe website.

Deze tekst is geschreven voor mensen die ons via Google gevonden hebben. Ik moet zeggen, wij werken hoofdzakelijk voor vaste klanten die al jaren hun sites door ons laten maken en onze kwaliteit weten te waarderen. Nieuwe klanten zijn echter altijd welkom of dit nou is voor een enkele website of het opbouwen van een goede relatie om uw financieele projecten te ondersteunen met onze kennis en vaardigheden in webdesign en SEO.

Wat is er allemaal inbegrepen bij de website die u laat maken?

Zoals hierboven al aangegeven zetten we erop wat u wilt, hier zijn practisch geen grenzen voor mits het werk (aantal uren) binnen de perken blijft. Om maar een aantal dingen waaruit u kunt kiezen te noemen, geef ik u hier een klein lijstje met opties:

 • Links naar uw sociale media pagina's als Twitter, Facebook et cetera.
 • Floating share buttons die dus rechts of links aan het scherm geplakt zitten
 • Een chatsysteem via plugin in uw website
 • Nieuwsbrief systeem
 • Sitemap aan Google aanbieden
 • Contact- en andere formulieren
 • Fotoalbums
 • Portfolio van uw werk
 • Bewegende logo van uw klanten of bedrijven waarmee u werkt (logoslider)
 • Google Analytics integratie
 • Homepage responsive sliders met meerdere bewegende afbeeldingen en teksten
 • Blog met uw nieuwsberichten
 • Professionele prijskolommen
 • F.A.Q. pagina via accordion opbouw
 • Google maps kaartjes

Uiteraard vergeet ik van alles, maar iedereen komt als het goed is met zijn eigen ideeën. Belangrijk is dat u meteen goed aangeeft wat u voor wensen heeft, wij voldoen niet standaard aan al deze dingen maar datgene waarnaar u vraagt.

Wat is er mogelijk met het CMS van u website?

Veel van de punten die ik hier aan ga geven zijn vanzelfsprekend voor de meesten van u, maar om te zorgen dat niet sommigen zich dit soort dingen gaan afvragen moet ik dit hier toch noemen. Bij ons gaat u een website laten maken met een CMS systeem waarmee het volgende mogelijk is:

 • U kunt onbeperkt zelf artikelen erbij schrijven
 • U kunt menu's vrijwel onbeperkt met knoppen uitbreiden
 • U kunt zelf social media knoppen eenvoudig toevoegen
 • U kunt onbeperkt extra formulieren bouwen op eenvoudige manier
 • U kunt onbeperkt video plaatsen, ook via Youtube bijvoorbeeld
 • U kunt uw pagina's optimaliseren via de plugin daarvoor
 • Met een beetje kennis kunt u zelf extra plugins installeren
 • Voor dit alles is geen technische kennis nodig

De service bij de website die u laat maken houdt het volgende in:

 • Cursus hoe uw CMS werkt
 • Onbeperkt telefonisch uitleg
 • 3 maanden garantie op fouten
 • Nederlandstalige handleiding indien gewenst

Mocht u uw hosting door ons laten regelen zitten hier de volgende opties/voordelen bij:

 • Supersnel ladende pagina's
 • Cpanel
 • Zelf onbeperkt aantal e-mailadressen maken
 • Automatische dagelijkse back-ups
 • Filemanager (geen FTP nodig maar kan uiteraard ook)
 • Gecomprimeerde (Zip) bestanden op de server ontpakken
 • Een enkele inlogcode voor alle databases, filemanager, FTP, MyPHPadmin, MySQL