Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Beste gratis Wordpress themes voor [2022] 💥

Beste gratis Wordpress themes


Bent u op zoek naar de beste gratis WordPress themes voor Wordpress? Hier treft u een verzameling aan van themes die honderduizenden keren gedownload werden van Wordpress.org en daar ook een geweldige rating krijgen. Over het algemeen hebben de beste gratis themes ook een betaalde versie aangezien deze themes door professionele teams gebouwd worden. We geven hier een kort overzicht wat er met de gratis versie en ook de pro-versie mogelijk is. Eronder vindt u knoppen die u naar de gratis en pro-versie websites leiden.

Mijn top van beste gratis Wordpress themes [2022]1. Astra

Astra PRO beste gratis Wordpress theme [2022]


Astra is speciaal ontwikkeld om snel te laden in browsers en dat doet het. Een veel sneller theme gaat u nergens vinden. Daarnaast is Astra standaard uitgerust met Elementor (gratis), de beste pagebuilder voor Wordpress. Astra heeft prachtige designs voor elke denkbare niche en komt standaard met een Schema plug-in. Het toevoegen van rich snippets aan uw pagina's is iets wat Google graag ziet en u beter gevonden laat worden. Astra is geweldig voor het bouwen van shops en biedt veel extra opties voor Woocommerce.

Het upgraden naar Astra Pro geeft 50 extra widgets en add-ons in Elementor. Uiteraard kan Elementor ook nog eens ge-upgrade worden naar Elementor Pro. De combinatie Astra Pro + Elementor Pro is een waar genot om mee te werken en als u het geld er voor heeft zeker aan te raden. Maar u kunt gewoon met de gratis versies werken en zult hier ook zeker erg tevreden over zijn, u heeft alleen veel minder mogelijkheden.2. Ocean-WP

Ocean-WP beste gratis Wordpress theme [2022]


Het Ocean-WP theme is net als Astra razend-populair en heeft een bijna net zo goede rating op Wordpress.org. Ook dit theme laadt supersnel en er is practisch geen beter theme voor het bouwen van webshops. De gratis versie, maar zeker de Pro-versie zit boordevol met extra Woocommerce opties die zorgen voor een 100% professioneel gevoel in de shop. Dit theme werkt geweldig met alle top pagebuilders. De designs die Ocean-WP biedt zijn prachtig en er valt op dit theme echt niks aan te merken wat de waardering natuurlijk meteen al laat doorschijnen.

Het upgraden naar de Pro-versie biedt net als bij Astra een hoop extra Elementor widgets, en tig extra plug-ins en demo-designs. Ook Ocean-WP is in zijn beste doen in samenwerking met Elementor Pro. Maar zoals gezegd de gratis versie voldoet aan alle eisen voor het bouwen van een geweldige website.3. Generatepress

Generatepress beste gratis Wordpress theme [2022]


Generatepress is weer een supersnel ladend theme. Het werd hier speciaal op ontwikkeld net als dat bij Astra het geval is. Misschien is dit theme nog wel iets sneller dan Astra ook. Het zal lastig worden een theme met een betere rating te vinden op wordpress.org want het krijgt practisch alleen maar 5 sterren van iedereen. Dit theme is gebouwd op snelheid en usability en werkt daarom perfect samen met alle top pagebuilders zonder dat er dubbele functies zijn.

Een sterk punt van Generatepress is de strakke designs en enorm goede functionaliteit voor webshops. Dit geldt zeker voor de Premium versie. Upgraden tot Premium levert talloze extra plug-ins op waarmee u onder andere toegang krijgt tot de beste demo designs en u uw Woocommerce-shop precies zo kunt stylen als u wilt. Generatepress Premium is echt goedkoop te noemen en mag u op 500 websites gebruiken, dus niet zoals vele themes maar op 1 website.4. Hello Elementor

Hello beste gratis Wordpress theme [2022]


Het Hello Elementor theme is eigenlijk recht toe recht aan. Het is echter het theme wat Elementor in April 2020 uitbracht. Elementor is de beste pagebuilder die er is, en alles wat u niet in het theme vindt, wordt er door Elementor aan toegevoegd. Het Hello theme is gewoon een basis theme wat perfect met Elementor samenwerkt en dus geen dubbelle functies biedt wat veel andere themes wel zouden doen.

De combinatie Elementor Free + Hello is geweldig. Heeft u het geld om te upgraden naar Elementor Pro dan heeft u met Elementor Pro + Hello een geoliede machine om website te bouwen. U hoeft verder geen geld uit te geven aan een theme dan en zelfs Elementor heeft dus zijn gratis versie. Dit theme wordt 3000 keer per dag gedownload om een reden.5. Storefront

Storefront beste gratis Wordpress theme [2022]


Het Storefront theme werd speciaal door de bouwers van de Woocommerce plug-in ontwikkeld om er perfect mee samen te werken. Woocommerce is het beste en meest gebruikte webshop-systeem voor Wordpress. Dit theme is dus bij uitstek geschikt voor de bouw van shops en niet voor andere soorten websites. Dit theme beschikt niet over een Pro- of Premium versie maar is wel gerelateerd aan een zeer professioneel team.

Het theme komt met een tiental verschillende child themes om snel shops te kunnen starten in allerlei soorten niches. Storefront biedt vele widget areas waar men zaken als "best verkochte" en "best gewaardeerde" producten en andere features kan presenteren zoals men dat in webshops graag ziet. Het theme biedt alles wat u voor een shop nodig kunt hebben en is bijzonder eenvoudig in zijn set-up in combinatie met Woocommerce.6. Neve

Neve beste gratis Wordpress theme [2022]


Het Neve theme krijgt op wordpress.org een geweldige rating en is op meer dan 300.020+ website geïnstalleerd. Dat is geen toeval natuurlijk, hier schuilen de professionele bouwers van ThemeIsle achter. Het Neve theme is gebouwd op multifunctionaliteit en kan dus voor elk soort type website gebruikt worden. Tevens is het gebouwd op laadsnelheid en gebruikt zelfs geen jQuery om die reden maar het veel snellere Vanilla-JS. Dit theme werkt perfect samen met alle top pagebuilders.

Het upgraden naar Pro maakt het theme een stuk volwassener. U krijgt nu toegang tot meer dan 80 fraaie demo-lay-outs en een verhoogde functionaliteit voor webshops en design-aanpassingen. Het Neve theme is niet duur dus voor het geld hoeft men het niet echt te laten.7. Hestia

Hestia beste gratis Wordpress theme [2022]


Weer een theme wat erg vaak gebruikt wordt en een zeer goede rating krijgt. Al is dit theme geschikt voor het maken van elk type website, is het voor mij het meest geschikt voor webshops. Dit theme werkt perfect samen met alle top pagebuilders en is ook compatible met alle bekende plug-ins.

Zodra we het over de Pro-versie hebben, moet ik zeggen dat het theme te duur is en zeker vergeleken met andere themes die hier boven in de lijst staan. Ook heeft het theme geen grote hoeveelheid aan demo-designs om uit te kiezen. Dit artikel gaat echter over gratis Wordpress themes en de gratis versie is een topper vergeleken met andere gratis themes.Deze link geeft u vandaag 20% korting op het Divi-theme!

DiviScroll naar boven